Location:Perryville, Maryland
Type: New Police Station |  Role: Architect of Record

PROJECT BRIEF

Manns Woodward Studios was selected in April of 2013 to design a new police station and community outreach center for the Town of Perryville, Maryland.  The project is located in a revitalization district of the historic town and will be the first of multiple buildings that will comprise a new master planned town center. The building is approximately 8,100 S.F. and is designed to invite public interaction with police personnel while appropriately buffering them from detainees.  The interior of the building is designed to conform with national law enforcement standards relating to site and sound separation of juveniles, female, and male suspects.  Program includes: holding cells, interview rooms, offices for police officers and administrators, locker and shower rooms, bunk rooms, and storage rooms.  Evidence and armory storage are securely located within the core of the building ensuring only authorized personnel can gain access to these spaces. The entire building will be fit with card access control readers, an emergency alerting system, CCTV camera system, and life safety systems.  The windows to administrative offices and transaction windows from the lobby are fitted with bullet resistant glazing.  Finally, the site improvements of this project include elements that will serve the town and allow for expansion and development of nearby sites, not just the requirements for the police station.

Tagged on:
 


Home
Portfolio
Client Access
About Us
Press
One.Point Blog
Services
Contact
10839 PHILADELPHIA ROAD
WHITE MARSH, MARYLAND 21162
P: 410-344-1460
F: 443-403-2460
INFO@MWSARCH.COM